Tapu Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan KANAL, Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler MYO Tapu-Kadastro  önlisans programı öğrencileri ile biraraya geldi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün projelerini anlatmak, iş ve işlemleri hakkında bilgi vermek üzere halkla sık sık bir araya gelen Genel Müdürü Gökhan KANAL, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler MYO Tapu-Kadastro  önlisans programı öğrencilerine tanıtım amacıyla düzenlenen organizasyonda öğrencilere Genel Müdürlük Konferans Salonunda hitap etti.

Toplantının açılışında konuşan Genel Müdür, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yaptığı iş ve işlemler ve yapılacak projeleri anlatarak, mülkiyet hakkının önemine vurgu yaptı. Günümüzde artık yalnızca kamuya hizmet sunmanın yeterli olmadığını ve geliştirilecek politikalarla, çeşitlendirilecek hizmet sunumlarıyla vatandaşların sorunlarını çözüp, ülkenin büyümesi için hamleler yapılması gerektiğini  ifade eden Genel Müdür Gökhan KANAL, “İşte bu noktada özellikle son yıllarda Kurumumuz büyük atılımlar gerçekleştirdi. Ülke kadastrosunun bitirilmesi,  mülkiyet kayıtlarının TAKBİS gibi işlevsel bir elektronik ortamlarda tutulması, tapu işlemlerinin yetki sahası dışında hatta dünyada başka bir örneği olmayan farklı bir ülkeden gayrimenkulun satışının gerçekleşmesi, tapu harç ödemelerinin elektronik ortamda sağlanması, vatandaşlarımızın sms yolu ile işlemleri hakkında bilgilendirilmeleri, çağrı merkezi ile randevu verilmesi ve müşteri memnuniyetinin ölçülmesi, elektronik arşiv ile güvenliğin ve işlem kalitesinin arttırılması gibi birçok projeyi sayabiliriz” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe politika üreten lider kurum olma vizyonuna uygun olarak gayrimenkul değerleme, gayrimenkul sertifikası gibi konularda da çalışmalar yapılmakta olduğunun altını çizen Genel Müdür, “Bugün geldiğimiz noktada kurguladığımız tapu ve kadastro sistemi dünyada örnek bir sistem haline gelmiştir. Daha yakın zamanda Afganistan ve Arnavutluk bu sistemin kendi ülkelerinde de kurulması için yardım ve destek talebinde bulundular ve bu konudaki çalışmalar sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Gazi Üniversitesi Tapu-Kadastro programı önlisans programı öğrencilerini makamında kabul eden Genel Müdür Gökhan KANAL kendilerine eğitim hayatında başarılar dilerken, öğrencilerin röportaj taleplerini de geri çevirmedi.

Toplantıya Tapu Dairesi Başkanı Adnan KAHVECİ, Kadastro Dairesi Başkanı Güngör GÜZEL, Polatlı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yağmur TOPRAKLI, Bölüm Başkanı Süleyman Sırrı MARAŞ, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan ÇELİK, Tapu-Kadastro Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Cansel GÜVEN, Şefik Gökalp YAVUZ,  Mustafa Kaan İZMİRLİ ile TKGM personeli katıldı.